Revolusi Model Penjagaan Kesihatan Mental

kesihatan kesihatan ubat

Asuransi kesehatan pada tahun 2050.

Perubahan besar pasti akan terjadi dalam 40 tahun akan datang. Tapi aku yakin kau tidak sedar berapa banyak asuransi kesehatan akan berubah orang dan keluarga. Berikut adalah lidah dan pipi mengintip ke masa depan kami health care sistem.

Dalam dikekang alam, seperti yang ramai tentera dan komersial sistem maklumat, pengguna mungkin punya sedikit pilihan tetapi untuk membuat hubungannya dengan apa-apa muka disediakan. Ada gejala miskin! mei muncul di dihina prestasi. Kerap dan/atau kesilapan yang serius dalam pengendalian data mungkin hasil dari mengelirukan! dalam bidang perubatan, ini sering diterjemahkan untuk mengurangkan keselamatan dan dikurangkan peduli kualiti - ed. Membosankan pengguna prosedur mungkin perlahan pengolahan data, menyebabkan lagi antrian di kasir counter, teller jendela, visa pejabat, lori dok, hospital lantai atau pejabat doktor - ed. atau apa-lain tempat kerja di mana potensi kebaikan komputer sokongan yang setanding dengan yang tidak disengajakan peningkatan dalam usaha manusia.

Tapi itu berubah berlaku ketika Steve Beshear, Demokrasi gubernur bersemangat tentang membantu orang-orang miskin mendapatkan asuransi kesehatan, yang bertanggung jawab. Bevin, penggantinya dan kuat pengkritik Obamacare," berkampanye pada janji untuk roll kembali pengembangan. Walaupun dia disokong yang janji ― mungkin karena banyak orang-orang yang mendukung dia akan telah antara ratusan ribu kehilangan liputan ― dia terus menunjukkan Medicaid memerlukan perubahan radikal karena, dia mengatakan, ia menggalakkan ketergantungan.

Lebih lalu dekad, catatan medis di AS—lama disimpan di atas kertas di doktor' mengerikan tulisan tangan—telah didigitalkan dan dimasukkan ke perangkat. Itu tak membantu yang lebih rendah health care kos lagi, dan sebenarnya adalah menambah kepada mereka sebagai sistem mendapatkan dipasang dan medis profesional belajar untuk menggunakan perangkat yang boleh kikuk. Epik Sistem, yang terbesar elektronik catatan medis syarikat, mengendalikan 54 peratus daripada pesakit' rekod di AS tetapi mendapat tanda buruk untuk menjadi begitu keras untuk menggunakan yang ia makan sehingga doktor' dan jururawat' masa. Satu laporan dari Becker Hospital Semula kata yang hampir 30 peratus Epik pelanggan tidak akan merekomendasikan hal ini untuk rakan-rakan mereka. Tinjauan oleh Buku Hitam Penyelidikan Pasaran mendapati bahawa 30 peratus hospital kakitangan yang tidak berpuas hati dengan mereka BAHAGIAN sistem, dengan Epik semakin kuat tidak puas hati.

Keadaan kronik menimbulkan mencabar masalah sosial karena kita cenderung untuk berfikir mereka sebagai penjagaan kesihatan isu, tetapi kedua-dua masalah dan mungkin penyelesaian yang lebih luas daripada itu. Kesan keadaan kronik boleh termasuk masalah hidup bebas, kehidupan kerja, dan batasan sosial. Penyelesaian yang sering melibatkan perubahan gaya hidup, bukan hanya ubat: sebagai contoh, ini daftar dari Klinik Mayo cara mengawal tekanan darah tinggi tanpa ubat teman fikiran telah kembali rasa sakit masalah teruk cukup bahwa dia kadang-kadang akan perlu untuk berbaring di lantai di tengah-tengah rapat, bukannya terus duduk atau berdiri.


Di hari-hari perjuangan kembali dengan sakit, salah satu perkara yang paling penting adalah sesuai kasur. Untuk meletakkan ini cara yang lain, masyarakat bisa menangani nya kembali sakit dengan ubat atau tilam yang baik-dan kesihatan sistem cenderung untuk mengutamakan pendekatan pertama.

Jika orang yang layak (EP) saat ini dilindungi oleh perdagangan insurans, CMS akan menghubungi EP insurans pelan dan memerlukan rencana kenalan EP atau penjaga dan mendapat kebenaran yang tepat untuk memindahkan EP perlindungan kepada IMPIAN program. Berikut EP persetujuan, Medicare akan menjadi pembayar utama untuk EP. Medicare budi bicara mungkin menghentikan kelayakan untuk EP dan komersial pelan harus mengembalikan perlindungan untuk EP pada masa itu. Semua subsidi dibayar oleh pemerintah Federal untuk insurans pelan, jika ada, akan dibayar ke Medicare dana perwalian untuk tempoh MIMPI penyertaan.